Filosofie ontwerper

drijfveren 

 

Als landschapsarchitect zie ik het als mijn wens en betrachting u te helpen in het verwezenlijken van een natuurrijke landschapstuin/(stads)tuin, domein/park , ..

 

Bij renovatie-opdrachten noem ik het graag 'omtoveren ' want dat is het in wezen  .

Anderzijds is het altijd de betrachting om bestaande waardevolle of potentieel waardevolle elementen maximaal te integreren ,te koesteren en wel dusdanig dat ze nog beter toch hun recht komen . Dit geldt voornamelijk voor bomen ! 

Ook indien mogelijk, het hergebruiken van niet-levende materialen . 

 

Het aanreiken en verwezenlijken van authenticiteit en schoonheid vanuit de natuur wars van trends en modegrillen beschouw ik als mijn roeping en dankbare taak op deze planeet  . 

Graag wil ik voor u een plek helpen creëren waar natuur in vele facetten zichtbaar én tastbaar is ( geur , kleur , voelen ,prikkelen , horen , stilte , dynamiek ,verrassing, enz) .

Waar het kan, deze plek laten opgaan/overgaan in zijn omgeving, zowel visueel als ecologisch,.

In sommige gevallen kan het net interessanter zijn een site te bufferen en te isoleren van  natuur-arm landschap ( bvb steriele massa-landschappen van mais en consoorten) en de site te laten fungeren als een soort micro-refugium . Steeds met de open gedachte dat de site later weer ecologisch kan aansluiten, indien we verder geëvolueerd zijn in ons huidig zichzelf dooddoend landbouwsysteem ( bvb via agro-forestery , hakhoutculturen , deelnatuur , enz)

Een onuitputtelijke en steeds veranderende inspiratiebron verwezenlijken waarbij de opgedane energie kan meegenomen en verder kan dynamiseren in vele andere vlakken en dit zowel in tijd als ruimte, want bewust leven is het samenkomen, opslaan en genereren van gevoelens tot iets wat steeds krachtiger en mooier kan worden, vertrekkend vanuit het individu .

Ons terug als onderdeel en schakel  van het groter geheel laten ervaren met respect voor alle leven rondom ons

Ons terug laten ervaren dat we "maar "mens zijn en niets meer.

Gastvrijheid geven aan leven en dieren in onze tuin/landschap

Natuur inschakelen i.p.v. uitschakelen

 

Die schone levenséchte dynamiek wil ik voor u helpen waarmaken .

------------------

 

carl vandenberghe - landschapsarchitect

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.