Tuincoaching en tuinadvies

NIEUW vanaf april 2024 

OPEN TUIN met uitgebreid tuinadvies .

Rondleiding met praktijkgericht advies op maat voor uw eigen tuin of groenproject .

 

Vanaf heden stel ik sporadisch en op afspraak mijn landschapstuin open voor de geïnteresseerden .

 

kenmerken

Deze 'schatrijke' landschapstuin ( ca 5000m²) gelegen te Vichte gaat bijna naadloos over in het halfopen bescheiden landschap van weiden en bosschages direct palend aan het historisch kasteeldomein van Vichte.

De tuin kenmerkt zich door een natuurlijk en organisch ontwerp met een grote verscheidenheid aan planten van hier en zeker ook van elders .. Leven en beleven staan centraal .

Open ruimte en 'vrijgeven' ,maar ook geborgenheid en intimiteit vormen belangrijke pijlers.  Doorzichten met visuele en ecologische interactie en integratie in dit stuk landschap zijn eigen aan een duurzame landshapstuin . 

uitgebreide praktijkgerichte info 

U krijgt als bezoeker een uitgebreide rondleiding van ongeveer 1 u ,met veel nuttige tips en bruikbare info voor uw eigen tuin, zowel op gebied van inrichten als beheer , plantenkeuze en bodemverpleging, maken van kleine beestjeshotels en bijenhotels ,het omvormen van uw arbeidsintensief ( en duur !) gazon naar spotgoedkoop levendig biodivers gazon met zero bemesting en maximale droogteresistentie!  ! 

educatieve opzet 

De opzet en inrichting van de tuin herbergt ook educatieve elementen en kan dus ook voor bvb basisscholen een leerrijke en aangename ervaring zijn .

minimaal en extensief beheer 

Doordat  er met 'slimme' plantencombinaties en plantenassociaties gewerkt wordt is er relatief weinig wiedwerk en zelfs behoorlijk weinig ivm klassieke borders . Ook het rekening houden met de groeidynamiek en plantenconcurrentie zodat plantenborders in evenwicht blijven is bepalend voor arbeidsarme tuinborders . Dit kan u hier in het écht zien ! 

jaarrond iets te beleven : schoonheid en rust scheppen

je tuin natuurgericht (laten) bouwen verschaft naast behoorlijk minder onderhoudskosten en een bron en thuis voor heel wat leven , ook een jaarrond festijn voor onze zintuigen en mentaal welzijn, want een tuin mag ook voluit schoonheid en rust scheppen ! 

kindvriendelijk , zintuigprikkelend en uitnodigend 

avontuur beleven , klimmen in bomen, springen , putten graven , boogschieten, de pratende sprookjesboom knuffelen ( die hebben we écht!), eikeltjes rapen voor een katapult , boomhut , enz .

zowel voor de kids als het grote mensenkind ; spotten van waterinsekten in de biotoopvijver ; watervlooien , vijverlopers , schaatsenrijders , bootsmannetjes , Alpenwatersalamanders , , libellen ,padden, posthoorn-en poelslakken , oeverspinnen en zonnende groene kikkers . 

 

Een tuinadviesbezoek kan je reserveren hieronder .

bijkomende inlichtingen kan je hier aanvragen 

 

  • U krijgt bruikbare adviezen en tips voor eigen tuin 
  • Afhankelijk van het seizoen wordt een kleine snoeidemo gegeven voor handelingen die je makkelijk zelf kan uitvoeren .
  • Er wordt ingegaan op het belang van sterke langlevende plantencombinaties 
  • Spel van licht en schaduw
  • Samenwerking met een ecologisch tuinarchitect in ontwerp en uitvoering : hoe zit dat ?
laat je inspireren !

Leeftuin Carl Vandenberghe

€ 65,00
laat je inspireren !

Leeftuin Carl Vandenberghe

€ 65,00

Leeftuin te Vichte met landschappelijke integratie. Tuinrondleiding met uitgebreide en op uw tuin of groenproject toegepaste  adviezen, door ecologisch tuin-en landschapsarchitect . Klik op de foto hiernaast voor enkele impressies .